Wat is de beste creatine?

Wat is de beste creatine eigenlijk? Creatine is tegenwoordig een zeer gewild voedingssupplement. Doordat het zeer gewild is wordt er ook veel onderzoek naar gedaan. Zo kan er naar aanleiding van een onderzoek op worden gemaakt wat de beste creatine is. Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat de beste creatine is.

Het wordt lief voor niets zo goed verkocht, dan is het ook belangrijk dat je antwoord hebt op de vraag: “ Wat is de beste creatine?” In onderstaand artikel vertellen wij je meer over creatine en wat de beste creatine is. Na dit artikel weet je er alles over en weet je ook welke creatine monohydraat je het beste kunt kopen.

Wat is creatine?

Elk mens heeft van nature creatine in zijn lijf zitten. Het is dus van nature een lichaamseigen stof. Het is een stof die voorkomt in de spieren van zoogdieren. Bij de energievoorziening van spier- en zenuwcellen komt deze stof als tussenproduct vrij. Jouw lichaam maakt deze stof zelf aan, maar je kunt indien je het nodig vindt deze stof ook aanvullen.

Dit kun je doen door voeding te eten die meet creatine bevat, of door een supplement te pakken. Creatine zit voornamelijk in vlees, toch vind je het ook in vis. Tonijn en rundvlees bevatten beiden zo’n 1-2 gram creatine per kilo. Maar wat heeft je lijf nu nodig? Uit diverse onderzoeken is gebleken dat jouw lijf 1-3 gram per dag nodig heeft.

Zo kan je lichaam de voorraden die je verbrand goed aanvullen. Jouw lichaam haalt dit ongeveer voor de helft uit voeding. Het wordt voornamelijk in je nieren, lever en alvleesklieren gevormd uit de aminozuren arginine, methionine en glycine.

Wat doet creatine nou eigenlijk?

Om antwoord te kunnen geven op de vraag: “ Wat is de beste creatine?” Is het belangrijk dat je weet wat creatine doet. Je weet nu wat creatine is. In dit stukje leggen wij je uit wat het precies doet. Jouw lichaam verbruikt tijdens het sporten energie. Je lichaam heeft daarvoor een energiebron nodig.

Anders kan het jouw spieren niet goed laten bewegen. Het lichaam zet je stofje ATP (adenosine-trifosfaat) om in ADP (adenosine-di-fosfaat). Daarna ontstaat er een product dat overblijft het zogenoemde restproduct en dit moet dan weer worden omgevormd tot ATP. Mens noemt dit proces ook wel resynthese.

Het is belangrijk om de hoeveelheid ATP op tijd aan te vullen. Anders kan je een energierijke sportsessie niet volhouden. Je kunt anders intensief sporten niet volhouden. Daarom is het aan te raden om creatine bij te slikken.

Voorbeeld: je bent aan het fitnessen en denkt ik ga eens roeien. Dit is een zeer intensieve oefening. Je gaat dan explosief ineens 50 roei oefeningen doen in een korte tijd. Dit vraagt veel kracht aan jouw spieren en op het einde kan je het minder volhouden dan aan het begin. Dit komt door het gebrek aan ATP.

De hoeveelheid creatine die je in je lijf hebt bepaald dus hoe lang je iets volhoud. ATP wordt vrijgemaakt in het lichaam door creatinefosfaat af te breken. Indien je dus een grote hoeveelheid slikt zal je dus makkelijker zo’n zware oefening volhouden.

Soorten creatine

Tegenwoordig zijn er veel soorten creatine op de markt. Het is lastig om te weten welke echt de beste is. Het is allereerst belangrijk dat je weet welke soorten creatine er zijn. Zo kun je bepalen welke voor jou de beste soort is.

Soorten creatine zijn:

 • Creatine monohydraat
 • Creatine ethyl-ester
 • Kre-Alkalyn
 • Creatine HCL
 • Creatine nitrate

Wat is de beste creatine monohydraat?

Creatine monohydraat is de bekendste en meest verkochte vorm van creatine. Het is een vorm die makkelijk in het lichaam wordt opgenomen en in diverse merken verkrijgbaar. Het helpt om je spieren sneller te herstellen.

Lees ook: Wat zijn de de voor en nadelen van creatine?

Wat is de beste creatine

Het is allereerst belangrijk om te weten dat het niet bewezen is dat een goedkoper merk beter werkt dan een duurder merk. Mensen kunnen altijd van alles beweren, maar dit is niet bewezen. Het kan wel zo zijn dat bepaalde stoffen in een duurder merk wel zitten en niet in een goedkopere vorm.

Dit kunnen dan extra toevoegingen zijn of stoffen die je juist niet wilt innemen. Het is belangrijk dat je naar de ingrediëntenlijst kijkt en leest wat er in zit. Wellicht wil je iets niet innemen? Wellicht past iets niet bij je? Het is echt geheel aan jou wat je wilt. Op deze manier kun je ook voor jezelf bepalen wat de beste creatine is.

Daarnaast is het belangrijk dat je weet:

 • Hoeveel je sport?
 • Of je het echt nodig hebt?
 • Of het bijdraagt aan betere sportprestaties?
 • Kun je het gebruiken?
 • Kan het in combinatie met andere voedingssupplementen?
 • Wil je dit innemen?
 • Weet je er genoeg over?

Je kunt hiervoor het beste overleggen met een deskundige. Dit kan een sportcoach zijn of iemand uit de winkel. Het is maar net waar jij je goed bij voelt. Iemand die jou helpt met jouw voedingsschema, of een sportcoach weten waarschijnlijk het beste hoe jij traint en wat je doet.

Heb je er geen? Bij de sportschool kan je aan een instructeur om informatie vragen. Zij helpen je waarschijnlijk ook graag. Zo weet je ook meteen wat voor jou de beste creatine is en ze kunnen je wellicht ook een merk aanraden.

Voordat je creatine gaat kopen is het belangrijk dat je weet wat je wilt en waar je het gaat kopen. Het kan in prijs ook behoorlijk veel verschillen of je het in de winkel,of online koopt. Alleen op die manier zul je geen fouten gaan maken en zul je de beste creatine kopen.

In antwoord op de vraag: “ Welke creatine kopen?” Kunnen wij alleen maar tegen je zeggen dat het geheel afhankelijk is van jouw wensen. Informeer jezelf goed en lees ervaringen. Dat is de enige manier om geen miskoop te begaan. Alleen op die manier schaf je de voor jouw beste creatine aan.

Menu